Дієтологія

 

Дієтологія - наука, що займається вивченням харчування як основи нормальної життєдіяльності людини, виявлення взаємозв'язків фізичного здоров'я та якісного складу їжі.

 

Дієтолог – це лікар, спеціалізацією якого є розробка раціонального, збалансованого харчування з урахуванням віку, стану здоров'я та індивідуальних особливостей організму. Головне завдання дієтолога - допомагати людям справлятися з недугами, привести своє тіло та дух до гармонії.

 

Збалансоване харчування – це основа здоров'я людини. Саме їжа, яку ми приймаємо, забезпечує розвиток та постійне оновлення клітин та тканин організму, є джерелом енергії, яку наш організм витрачає при фізичних навантаженнях та у стані спокою.

 

Продукти харчування — джерела речовин, з яких синтезуються ферменти, гормони та інші регулятори обмінних процесів. Обмін речовин, що лежить в основі життєдіяльності організму людини, знаходиться в прямій залежності від характеру харчування.

 

Харчування забезпечує всі життєво важливі функції організму. Склад їжі, її властивості та кількість визначають зростання та фізичний розвиток, працездатність, схильність до захворювань, нервово-психічний стан, тривалість життя.

 

Послуги дієтолога необхідні насамперед тим, хто має такі проблеми:

 

надмірну чи недостатню масу тіла;

 

розлади роботи травної системи;

 

спадково-обумовлені захворювання, що вимагають ретельного дотримання спеціальної дієти (целіакія, цукровий діабет, фенілкетонурія тощо);

 

необхідність коригування раціону харчування;

 

будь-які гастроентерологічні захворювання у гострій чи хронічній формі.

 

З якими симптомами звертаються до дієтолога МЦ «Еввіва»

 

ожиріння чи дефіцит ваги;

 

зниження працездатності, підвищена стомлюваність;

 

часті головні та суглобові болі;

 

емоційна нестійкість;

 

 частые простудные заболевания вне зависимости от сезона;

 

 выпадение, ломкость волос;

 

алергічні реакції;

 

проблеми зі шкірою (висипання, свербіж, акне);

 

порушення роботи травного тракту;

 

підвищена концентрація холестерину, тригліцеридів та глюкози в крові;

 

знижений рівень ліпопротеїдів високої щільності.

 

 

Дієтотерапія в МЦ "Еввіва" базується на використанні індивідуальних програм збалансованого харчування, які розробляються лікарем на підставі даних, отриманих після проведення комплексного обстеження.