Дієтологія
Дієтологія - наука, що займається вивченням харчування як основи нормальної життєдіяльності людини, виявлення взаємозв'язків фізичного здоров'я та якісного складу їжі.
Дієтолог – це лікар, спеціалізацією якого є розробка раціонального, збалансованого харчування з урахуванням віку, стану здоров'я та індивідуальних особливостей організму. Головне завдання дієтолога - допомагати людям справлятися з недугами, привести своє тіло та дух до гармонії.
Збалансоване харчування – це основа здоров'я людини. Саме їжа, яку ми приймаємо, забезпечує розвиток та постійне оновлення клітин та тканин організму, є джерелом енергії, яку наш організм витрачає при фізичних навантаженнях та у стані спокою.
Продукти харчування — джерела речовин, з яких синтезуються ферменти, гормони та інші регулятори обмінних процесів. Обмін речовин, що лежить в основі життєдіяльності організму людини, знаходиться в прямій залежності від характеру харчування.
Харчування забезпечує всі життєво важливі функції організму. Склад їжі, її властивості та кількість визначають зростання та фізичний розвиток, працездатність, схильність до захворювань, нервово-психічний стан, тривалість життя.
Послуги дієтолога необхідні насамперед тим, хто має такі проблеми:
надмірну чи недостатню масу тіла;
розлади роботи травної системи;
спадково-обумовлені захворювання, що вимагають ретельного дотримання спеціальної дієти (целіакія, цукровий діабет, фенілкетонурія тощо);
необхідність коригування раціону харчування;
будь-які гастроентерологічні захворювання у гострій чи хронічній формі.
З якими симптомами звертаються до дієтолога МЦ «Еввіва»
ожиріння чи дефіцит ваги;
зниження працездатності, підвищена стомлюваність;
часті головні та суглобові болі;
емоційна нестійкість;
сезонні простудні захворювання;
випадіння волосся;
алергічні реакції;
проблеми зі шкірою (висипання, свербіж, акне);
порушення роботи травного тракту;
підвищена концентрація холестерину, тригліцеридів та глюкози в крові;
знижений рівень ліпопротеїдів високої щільності.
Дієтотерапія в МЦ "Еввіва" базується на використанні індивідуальних програм збалансованого харчування, які розробляються лікарем на підставі даних, отриманих після проведення комплексного обстеження.